Cu ochii-n 3,14

De Ziua Păcălelilor, una dintre cele mai bune glume a venit din partea Ambasadei Franței în România

PERSOANELE CARE AU ÎNCEPUT SĂ ADAUGE STEGULEȚE LA ÎMBRĂCĂMINTE SE CONFRUNTĂ CU NEVOIA DE A SALVA CELE MAI VECHI DENUMIRI

 

Persoanele care călătoresc singure cu avionul se confruntă des cu solicitarea de a schimba locul, numai pentru că un cuplu dorește să stea împreună pe durata zborului. Dacă sînt binevoitoare, ajung să fie exilate în spatele avionului sau la geam, pe vreo aripă, deși ele își aleseseră un loc la margine. O situație de acum cîteva luni a implicat un călător hotărît: a refuzat să stea la mijloc, în locul unei doamne care nu suporta această poziție. Culmea este că de cealaltă parte, la culoar, stătea însuși soțul femeii, care s-a opus și el să treacă în locul consoartei. Motivul invocat a fost unul simplu: el nu stă niciodată la mijloc sau la geam. Femeia s-a agitat, a țipat la soț și, după un timp, acesta a cedat și a schimbat locul cu ea. Ba mai mult, i-a spus călătorului nevinovat că soția lui suferă de diaree și că era vital să stea la culoar. Nu mai încercăm să ne imaginăm de ce, inițial, voia la geam. (A. A. D.)

„Nu mai spargeți iepurașii de ciocolată căci înăuntru este ciocolata însăși” este mesajul de la raionul de dulciuri dintr-un magazin. Oamenii au început să spargă iepurașii după ce s-a răspîndit un zvon cum că înăuntru ar fi bani. Sîntem conectați, dar și ușor de dus de nas. (A. M. S.)

„Christos a înviat! Christos a înviat! Christos a înviat!” – a spus, la slujba Învierii Domnului, preotul oficiant al unei biserici romano-catolice din București. Și a ținut să adauge: „Nu e probă de microfon!”. (M. P.)

 De Ziua Păcălelilor, una dintre cele mai bune glume a venit din partea Ambasadei Franței în România. Pe 1 aprilie, pagina sa de Facebook anunța, cu stegulețe și poza unui cîrnat pus pe un pat de mămăligă: „Ambasada Franţei în România salută înfrăţirea între Buzău și Plechequoi-sur-Loire, care a permis Franţei să înscrie în patrimoniul său gastronomic un nou produs de înaltă calitate: «cîrnatul de Plechequoi», care este vedeta unei campanii publicitare lansate în întreaga Europă. Mulţumim prietenilor noştri români!”. (S. G.)

 Luni a fost difuzată în Coreea de Nord o emisiune britanică despre grădinărit, lucru care se întîmplă extrem de rar la ei. Faptul că au fost cenzurate picioarele prezentatorului a șocat o lume întreagă, dar se pare că în Coreea de Nord există legi stricte cu privire la îmbrăcăminte. Motivul cenzurii era că prezentatorul purta o pereche de blugi, strict interziși în Coreea de Nord pentru că sînt considerați un simbol al imperialismului american. Blugii într-adevăr ar submina valorile Coreei de Nord, susțin propagandiștii. Adevăru-i că lumea e nebună în multe feluri. (I. M.)

 Unui cuplu francez din Nisa i s-a interzis să mai dețină animale de companie, după ce în locuința lor de 80 de metri pătrați au fost găsite 166 de animale – 7 cîini și 159 de pisici – aflate într-o stare deplorabilă. După ce i-au consultat pe cei doi soți, psihiatrii au stabilit că e vorba de „sindromul Noe” – nevoia psihologică de a salva animale chiar și atunci cînd nu ești capabil să o faci. (M. P.)

 O carte din Egipt, care a fost scrisă la începuturile creștinismului și care este considerată una dintre cele mai vechi păstrate, va fi scoasă la licitație în luna iunie la Londra. Codexul a fost descoperit în Egipt în anii 1950 și a fost achiziționat de Universitatea din Mississippi, unde a rămas pînă în 1981. Colecționarul norvegian de manuscrise dr. Martin Schoyen l-a cumpărat în 1988 și îl scoate acum la licitație împreună cu alte cîteva piese importante din colecția sa. Prețul estimat va fi între 2,6 și 3,8 milioane de dolari. Cele 104 pagini (52 de foi) au fost scrise în limba coptă, în jurul anilor 250-350 d.Hr., de un singur scrib, de-a lungul unei perioade de 40 de ani, la o mănăstire din Egiptul de Sus. Vorba „cine are carte are parte” poate funcționa uneori ad litteram. (A. M. S.)

 După nereușita de a pune un „hairstylist” șef peste Oficiul Jocurilor de Noroc, s-ar putea încerca același lucru și cu un „peisagist” la Agenția Națională a Medicamentului sau cu un „chef” la Autoritatea Națională pentru Controlul Explozibililor. Dacă nici aceste numiri nu reușesc, propun să se revină la mai cinstitele denumiri anterioare, adică: „frizer”, „grădinar” și „bucătar”. (A. M.)

 

LA 20 DE ANI, MULȚI OAMENI AU PIERDUT O MARE ABSENȚĂ, DAR REGRETĂ ELEGANT

 

 Un cuplu din Florida s-a căsătorit la sfîrșitul lunii trecute, la 20 de ani după revederea de la o reuniune de liceu, cînd au început idila lor, inițial prin scrisori și telefoane. Atîta doar că reuniunea marca o jumătate de veac de la absolvire, iar mirii au acum 88 de ani. Fiecare a mai fost căsătorit, dar soții lor nu mai sînt în viață. La nuntă le-au fost alături copiii, nepoții și chiar strănepoții. (A. A. D.)

 De zeci de ani, undeva în Oceanul Pacific de Nord se aud cîntecele unei balene solitare. Deși mulți oameni au auzit-o, nimeni nu a văzut-o vreodată. Ariile sale au fost descrise drept „bîntuitoare”, fiind captate de hidrofoane aflate la mai mult de 1.000 de kilometri distanță. Identificate în 1989, cîntecele balenei au fost monitorizate de-a lungul timpului, povestea captînd atenția presei, care a scris în termeni emoționanți despre „cea mai singură balenă din lume”. Întrebată de jurnaliști cum se simte balena, dacă este tristă și neiubită, Mary Ann Daher, o cercetătoare care a investigat cazul mamiferului, a declarat, ușor iritată: „Nu știu și nici nu vreau să abordez subiectul emotivității balenelor”. (S. G.)

  Una de sezon: K. Padmarajan, cetățean indian în vîrstă de 65 de ani, proprietar de atelier de vulcanizare, în care vinde și produse homeopate, și jurnalist local, se pregătește vesel să candideze în alegerile care vor avea loc în țara lui pe 19 aprilie. De ce e vesel? Pentru că omul deține un record electoral absolut și intră în următorul scrutin cu gîndul să-și consolideze performanța. Padmarajan a candidat pentru prima oară la ceva (atunci, la o primărie) în 1988. De atunci candidează neîntrerupt la orice, întotdeauna independent, fără afiliere partinică, și e mîndru că nu a cîștigat niciodată. El este candidatul care a pierdut, în șir, 238 de alegeri. Lumea rîde de el, dar omul spune că vrea să introducă spiritul olimpismului în politică: important e să participi! (S. V.)

 Săptămîna trecută am avut timp să mă plimb, după foarte mulți ani, prin Rîmnicu Vîlcea, orașul adolescenței mele. Am observat o mare absență: librăriile. Și o anume proliferare: casele de pariuri sportive, farmaciile și clinicile medicale private. (M. C.)

 Narla, o pisică în vîrstă de trei ani din Stoke-on-Trent, West Midlands, Marea Britanie, a supraviețuit în mod miraculos unei împușcături în burtă. Caitlin Jenkinson, stăpîna felinei, se bucură nespus că Narla trăiește, dar regretă totuși că nu i-au mai rămas decît șase vieți. (M. P.)

 Din Valea Voievozilor, Viforîta și Fieni (județul Dîmbovița) am adunat aceste nume de firme: Nenea SRL, Mirumiru Online SRL, Dacia Eficient SRL, Sizo Agrement Carpicus SRL, Sus La Plai SRL, Tîrgoviște New York B.M. SRL, Aviatorul SRL, Popasul Călător SRL, Maison Merveille SRL, Cheia De Boltă SRL, Jemajom SRL, Perne Și Pilote Sara SRL, Steaua Electrică SRL, Pișpirică SRL, Brebene Invest SRL, Pro Salute Forum SRL, Pragul Alb SRL, Ignat Briliant Food SRL, Fanatic SRL, Anub Aiado SRL, Odaia Bună SRL-D, Elbar Irufaj SRL, Spiritur SRL, Going Pro Geo SRL, Skepsys Artizan SRL, Pirat SRL, Garajul Cu Flori SRL, Elegant Mustață 76 Project SRL, Osiris Hathor SRL, Frate Și Soră SRL, Euforica Salon SRL, Facem Frumos Media SRL, Imnografia SRL, Vio Maria De Vis SRL, Finexigent Incontestabil SRL, Acidu SRL, Șerpii 69 Fast SRL, Oniro Com SRL, 111 Reverii SRL. (D. S.)

Share