Cu ochii-n 3,14

O femeie din Filipine și-a petrecut patru ani rugîndu-se la o statuetă a lui Buddha, pe care o cumpărase dintr-un magazin.

AR FI INTERESANT DE AFLAT CARE INDIVID GONFLABIL CONSIDERĂ CĂ SCHIMBĂRILE CLIMATICE SÎNT DIFERITE ÎN ACELAȘI FEL

 

O femeie din Filipine și-a petrecut patru ani rugîndu-se la o statuetă a lui Buddha, pe care o cumpărase dintr-un magazin. Un prieten al ei a observat că figurina îl reprezintă, de fapt, pe personajul de desen animat Shrek – un Buddha mai verde, altfel spus. Ar fi interesant de aflat cît de bine i-a mers femeii în tot acest timp și, dacă totul a fost satisfăcător, compania DreamWorks Animation ar putea începe să-și promoveze eroii și pe post de amulete. (A. A. D.)

Regele populației maori din Noua Zeelandă – Tüheitia Paki – a cerut drepturi juridice pentru balene, astfel încît acestea să fie mai bine protejate. Următorul pas ar putea fi acordarea dreptului de înscriere a balenelor în echipa de rugby. Adică să vedem balene făcînd haka pe teren, spre groaza adversarilor. Cererea legată de balene vine după ce, în 2017, Parlamentul neozeelandez a acordat personalitate juridică muntelui Taranaki și fluviului Whanganui, tot la solicitarea minorității maori, care consideră că cele două entități ar fi strămoșii lor. Și noi, săracii, care credeam că omul se trage din maimuță… (A. M.)

În Franța, părul discriminat va putea beneficia de o lege de protecție: „Legea antidiscriminării capilare”. Deputații francezi au pus deja în dezbatere proiectul legii care prevede, printre altele, să „integreze în domeniul represiunii penale orice discriminare sau distincție bazată pe textura, culoarea, lungimea părului sau coafura unui individ”. O inițiativă de-ți vine să-ți smulgi părul din cap. (S. G.)

Cîteva noi alerte Infocons pentru produse periculoase (dintr-un motiv sau altul) – cităm întocmai: „Animal gonflabil roz, 110 cm, care seamănă cu capul unui iepure cu motiv de inimă roșie și o supapă la capătul corpului; Pachet multiplu de cercei costum de aur și perle; Inel cu litera A2 ca decor; Păpușă de 40 cm îmbrăcată în pijamale roz și albe (cu motiv de urs, stea și inimă) cu velcro la spate și o pălărie albă. De asemenea, are o sabie cu aceleași motive care se leagă la spate. Un atașament manechin și manechin din plastic alb este atașat la jachetă printr-o clemă; Copiii mov se uită – produs vîndut online; Cheie neagră de șoc electric, cu baterie; Scară electrică de bucătărie; Lumină neagră pentru biciclete; Arbaletă de lemn în formă de mistreț, vîndută cu două săgeți dotate cu cupe de aspirație; Mașină electrică pentru zeci de mușchi; Folie de protecție din plastic transparent, destinată ca protecție împotriva zgîrieturilor pisicilor; Jucărie moale în formă de pisică cu fermoar pe lateral”. Și o informație cel puțin îngrijorătoare: „«Sucul cu pai» are pînă la 7 E-uri și 15,1 gr de zaharuri la 100 ml de produs!”. Păzea! (M. P.)

Un grup de activişti Greenpeace a protestat în fața sediului OMV Petrom, împotriva unui proiect vizînd extracția de gaze din Marea Neagră. Protestatarii, care susțin că exploatarea gazelor amenință habitatele din Marea Neagră şi că va accelera schimbările climatice, au scris cu vopsea galbenă pe clădirea sediului OMV Petrom: „No New Gas”. Oare era vopsea bio? (S. G.)

În cadrul unui studiu de analiză a tomografiilor craniene, AI a reușit să diferențieze, cu o acuratețe de 90%, sexul persoanelor. Deci creierele femeilor și ale bărbaților sînt, totuși, diferite. (M. C.)

Un bărbat din Bihor a spînzurat cîinele vecinului său, care îi intrase în curte. O consăteană, care l-a văzut, i-a oferit bani să se „ocupe” în acelaşi fel şi de cîinii ei, de care voia să scape. Individul i-a spînzurat și pe ei. Varianta canină și cinică a caprei vecinului. (A. M. S.)

 

SE PARE CĂ SE VA PUNE CAPĂT LEGĂTURII CU INIMIOARE ȘI STELE

 

Potrivit unei știri publicate zilele trecute, se pare că în România există o celebră și competentă clarvăzătoare pe nume Carmen Harra. Doamna Harra se pare că a prevăzut încă din 2011 faptul că prințesa Kate Middleton va trece, în cel de-al doisprezecelea an al căsniciei, printr-un moment greu. Clarvăzătoarea spune că celebrul cuplu al familiei regale britanice nu se va despărți niciodată fiindcă au cifra 2 în destin și o puternică legătură karmică, însă lupta ei cu boala va fi dificilă. Dacă ar fi venit în vacanță la Viscri, n-aveau nici cea mai vagă idee cît de aproape sînt de adevăr. (I. M.)

Gata, putem răsufla ușurați, se va pune capăt violenței din școli întrucît (aflăm de la televizor) „cadrele responsabile și-au arătat disponibilitatea pentru a detensiona orice aspect de contondență“. (D. S.)

Biblioteca Universității Harvard a decis să înlocuiască coperta unei ediții a cărții (de secol XIX) Des destinées de l’âme de Arsène Houssaye. Deținătorul original al cărții, un anume doctor francez, a găsit cu cale să lege volumul cu pielea unei paciente care decedase sub îngrijirea lui, din cîte se pare fără să obțină acordul prealabil al acesteia. Cartea a intrat în colecția Bibliotecii Harvard ulterior, în 1934. Biblioteca a decis acum, în 2024, că păstrarea unei asemenea cărți în colecție contravine normelor eticii și a decis să-i schimbe legătura. Dar ce e cu adevărat interesant în această poveste este că, în 2014, cînd analize de laborator au dovedit cert că legătura cărții este făcută din epidermă umană, Biblioteca a anunțat vestea cam așa: „Good news for fans of anthropodermic bibliopegy, bibliomaniacs and cannibals alike!”. Sigur, au urmat scuze și acum, iată, înlocuirea legăturii. Vă veți întreba ce se va întîmpla acum cu bucata de piele devenită copertă de carte a acelei femei anonime, decedată în secolul al XIX-lea. Ei bine, nu se știe. Biblioteca Harvard a anunțat că a început o consultare cu autoritățile franceze și americane cu privire la modul în care va proceda cu rămășițele bietei femei. (S. V.)

Să te abordeze Brad Pitt pe TikTok și să-ți ofere statutul de VIP între apropiații lui pare a fi un vis, dar e doar o păcăleală. O româncă de 62 de ani din Spania, mare fană a actorului, a căzut în plasa unui șarlatan care a convins-o cu fotografia unui permis de conducere fals că este însuși Brad cel care-i scrie, cu inimioare și sărutări. I-a promis un pachet din SUA, cu bijuterii și bani, pentru care trebuia să plătească 1.000 de euro taxe vamale. Cînd i s-au cerut a doua oară bani pentru un colet inexistent, femeia și-a dat în sfîrșit seama de escrocherie și s-a dus la poliție, dar făptașii sînt aproape imposibil de identificat, iar banii, pierduți. Există un termen pentru cei care pățesc așa ceva, „catfished” – este și numele unui canal YouTube unde sînt prezentate tot felul de povești ale unor naivi care au crezut că încep o relație online cu o celebritate. Unii declară că, pe parcurs, și-au dat seama că nu este real ce se întîmplă, dar își doreau atît de mult să fie cumva asociați cu starul lor preferat, iar povestea le dădea o stare atît de bună, că au ales să o continue. (A. A. D.)

În Milano există un restaurant de lux care nu seamănă cu celelalte. E deschis într-o închisoare și e administrat de deținuți. Acum apare și în Ghidul Michelin. Reconvertire cu rafinament și multe stele. (A. M. S.)

Foto1: M.Chivu

Foto2: M.Pleșu

Share


Fantezii

Fantezii