Ce poate face președintele în domeniul Justiției
Președintele ar putea să cenzureze modalitatea, generalizată de CSM în ultimii ani, de a propune președintelui numirea unor judecători și procurori care nu au urmat cursurile de formare inițială.
Președintele ar putea să cenzureze modalitatea, generalizată de CSM în ultimii ani, de a propune președintelui numirea unor judecători și procurori care nu au urmat cursurile de formare inițială.
Ajungem și la concepția sănătoasă din știință potrivit căreia orice teorie trebuie confirmată de fapte, de experiență.
Ca un soi de demers de relaxare a minții și a spiritului în contrapartidă cu mult amintita rotativă guvernamentală din perioada recentă, un alt tip de rotativă din istorie poate fi amintit.
Una găsești în hotelurile din marile orașe, alta în cele de la marginea lor, alta în moteluri și cu totul altceva la hotelurile din stațiunile de vacanță.
În unele fabrici de automobile, personalul doar verifică și certifică munca roboților, iar activitatea lui este filmată non-stop pentru a antrena un robot umanoid.
Să ridici încă și mai multe obstacole în calea consumului de carte și publicistică culturală este, vorba cuiva, mai mult decît o crimă, este o greșeală!
Istoria și geografia sînt legate indisolubil printr-un fir (in)vizibil și imposibil de întrerupt, iar cînd timpurile devin provocatoare imaginația (politică și de oricare fel) poate răspunde pe măsură.
Ca și cel de la New York, Macy’s-ul din L.A .îmi amintește de Magazinul Universal Unirea, astăzi Unirea Shopping Center. E o impresie de delăsare generală.
Un domeniu activ de cercetare e studierea modului în care creierul a evoluat de la alte primate la oameni.
Nu se poate face reforma statului fără reforma partidelor politice. Nici una dintre aceste reforme nu mai poate să fie amînată, fără pericolul destrămării instituțiilor democrației constituționale.
Taxele nu mai sînt parte a unui „contract” în care statul ia din veniturile noastre ca să ne dea ceva în schimb, ci ca un veritabil jaf.
Secolul nu s-a încheiat fără cel puțin încă un sărut cinematografic... în tunel. În anul 1899 a fost lansat filmul A Kiss in the Tunnel.
Interiorul localului are un farmec retro. Arată exact ca un diner din filme, cu banchete de piele și mese așezate ca într-un vagon-restaurant.
„Orășelul cunoașterii” era locul perfect unde puteai merge cu copiii, iar ei să descopere, jucîndu-se, legile fizicii.
Raportul ar trebui discutat și dincolo de cercul profesioniștilor educației, în societate, dacă tot ne lamentăm că educație nu este.
Își îndeplinea misiunea istorică de a-și aduce călătorii la porțile Orientului, într-o experiență complet nouă și strașnic ancorată în superlative ale eleganței.
Spre deosebire de alte cîntece, muzica clasică are un avantaj: e aceeași peste tot, nu depinde de loc și nici de moda zilei, e un reper universal.
Referindu-ne numai la poezie, nu este un secret pentru nimeni că interpretarea depinde de lector.
Astăzi, contezi în arena politică internațională numai dacă contezi în arena politică de la tine de acasă. Cu cît ești mai important în politica internă, cu atît ești mai relevant pentru relațiile internaționale ale țării.
Pe cît de hotărîtoare a fost acțiunea dinastiei politice Brătianu în istoria României, pe atît de rodnică a fost dinastia culturală Brătianu-Pillat.
Criza politică, la rîndul ei, nu își va revărsa tot potențialul negativ dacă autoritatea unor mari puteri asupra țării este atent și abil gestionată.
Postere care comunicau mesaje de genul Morcovii te mențin sănătos și te ajută să vezi în timpul penelor de curent deveniseră ceva obișnuit.
Marele Canion ne întîmpină spre asfințit în două nuanțe: partea de sus, mai stîncoasă, bate în roșu, iar cea de jos, cu mai multă vegetație, e verzuie.
În anii 1970 se spunea că într-un oraș sărac nu ar trebui să bei apa, iar în unul bogat nu ar trebui să respiri aerul.
Privindu-l, așadar, pe Nicușor Dan înainte de alegerile pe care tocmai le-a cîștigat, cei doi au văzut tenebre și ne-au transmis viziunile lor în vorbe care-ți ridică părul măciucă.
Unele dintre vinurile produse de urmașii lui Dante Alighieri se învechesc în butoaie din lemn de cireș, ceea ce le conferă o notă distinctă.
Las Vegas pare locul ideal de păcălit turiștii. Ei vin aici fie cu iluzii de îmbogățire, fie ca să se distreze riscînd un pic.
Simplitatea și profunzimea gîndirii politice a lui Alin Fumurescu au făcut posibilă identificarea evoluțiilor distincte ale acestor doi termeni – compromis și reprezentare.
Multe s-au spus despre Fumi în ultimele zile. Înțeleg să aduc și eu, în acest îndoliat context, amintirea mea dintr-un unghi din care, poate, nu mulți l-au cunoscut pe prietenul meu.
Tata m-a pus să citesc Pe aripile vîntului la 11 ani și Anna Karenina la 12, să învăț engleza și franceza, să scriu și să public, să fac doctoratul.
Totuși, cum se poate trezi muncitorul britanic așa, în creierii dimineții, pentru a merge să muncească?
E ceva cît se poate de firesc și de plăcut, și toată lumea asta face. Pînă la urmă, întreaga Americă e țara banului, a jocului și a riscului.
„Atunci cînd justiția nu reușește să fie o formă de memorie, memoria singură poate fi o formă de justiție”, spunea odată, memorabil, Ana Blandiana.
La un moment dat, Ferruccio Lamborghini s-a ocupat personal, alături de mecanicii săi, de schimbarea piesei.
Un bun prieten din copilărie, care trăiește în Las Vegas, ne-a spus că o asemenea cazare e top of the top.
El a pierdut marele pariu politic al vieții sale, respectiv întemeierea unei dinastii.
Defectul lui Ponta, acela de-a lua, fără să clipească, forma vasului în care se toarnă, de la țoiul de țuică la urciorul cu vin sau cu apă de izvor, devine acum o calitate.
Această rută medievală aduna, pe sensuri opuse, spre și dinspre Roma, oameni dintre cei mai diferiți.
Avioanele s-au avîntat de-a dreptul în acel canion îngust și întortocheat, făcînd în mare viteză manevre absolut incredibile.
Omul mi-a spus că servesc Sistemul și că merit ce-i mai rău pentru asta, în numele poporului.
Textul Virginiei Woolf reprezintă (cum remarcă cercetătoarea Raluca Dună) prima recenzie redactată de un scriitor faimos din lume ce vizează o operă literară din România.
Ciudat e că într-un dulap găsim schiuri și clăpari. Pare că pe timpul sezonului există un client consacrat al locului.